Фаталният инцидент се случил тази сутрин на този лек завой между Смолянските квартали Райково и Устово. Според първоначалния оглед причината за удара е навлизане в насрещното движение.

В Смолян жестока катастрофа между товарен и лек автомобил отне живота на 34- годишен мъж. По първоначални данни причина за фаталния челен сблъсък е несъобразената скорост с мократа настилка от страна на шофьора на товарния автомобил.

Фаталният инцидент се случил тази сутрин на този лек завой между Смолянските квартали Райково и Устово. Според първоначалния оглед причината за удара е навлизане в насрещното движение. Навлизайки в насрещното платно товарния автомобил влачил лекия близо 10 метра.

 

Фолксвагенът се забил в електрически стълб, смачкан до неузнаваемост.  34-годишният Юлиян загинал на място. Колегите  на шофьора на товарния мерцедес недоумяваха как се е стигнало до жестокия удар, тъй като цял живот си вадел хляба зад волана и след половин година щял да се пенсионира. Освен това карал с около 50 км в час.

Никой нямаше обяснение какво го е накарало да набие рязко спирачки, което в комбинация с мокрия асфалт, го завъртяло и най-вероятно изтласкало в насрещното платно.

Направеният му  тест с дрегер, не отчел наличие на алкохол.

Товарният камион е собственост на кърджалийска фирма, която асфалтира улиците в града. Предстои техническа експертиза да покаже дали той е бил в изправност.