Той определи ликвидирането на Бин Ладен като само един спечелен етап от битката с тероризма. \"Войната не е свършила и затова призовавам за бдителност, въпреки че няма пряка опасност за България\"...

\"След смъртта на Осама бин Ладен вече има закани за отмъщение и трябва да бъдем бдителни\".

 

Това мнение изрази в \"Здравей, България\" министърът на отбраната Аню Ангелов. Той определи ликвидирането на Бин Ладен като само един спечелен етап от битката с тероризма.

 

\"Войната не е свършила и затова призовавам за бдителност, въпреки че няма пряка опасност за България. Все пак за съжаление никой не може да предвиди в коя държава по какъв начин ще се прояви един акт на тероризъм\", поясни министър Ангелов.

 

\"Трябва да се обръща внимание на изоставени багажи. Всичко това е въпрос на култура. Чувството на сигурност идва от това как хората го възприемат. То означава, че ако не ти, съседът ти ще види нещо, което е съмнително\", коментира военният министър.

 

Аню Ангелов не изключи стремеж към отмъщение, което потвърждават и изявления не само от страна на \"Ал Кайда\", но и от близки до нея терористични организации. Затова и в контингентите ни сигурността е повишена.

 

На въпрос дали у нас има \"спящи клетки\" на \"Ал Кайда\", Ангелов отговори, че за това трябва да следят съответните институции.

 

Начинът по който бе убит Осама бин Ладен, той определи като \"перфектно проведена операция, много добре подготвена и дълго време проучвана\".

 

На въпрос дали трябва да изпратим боен батальон в Афганистан, министър Аню Ангелов отговори, че ако се налага, ще го направим. Засега обаче това не е нужно, а и България не е готова все още за това.