Д-р Мариана Папазова обясни в \"На кафе\", че понякога симптомите за алергията може да не са толкова явни и човек дори да не разбере...
Хранителните алергии са състояние на повишена бдителност, когато организмът реагира патологично срещу белтъчен състав на някаква храна, каза в \"На кафе\" д-р Мариана Папазова.
По думите й понякога симптомите за алергията може да не са толкова явни и човек дори да не разбере.
Някои обриви много приличат на шарка. Много често и човек не може да се сети какво точно е ял и няма как лекарят да бъде насочен към съставката, коментира тя.
Д-р Папазова твърди, че при едно продължително неразположение, тип алергия, ако става въпрос за дете, може да се наруши дори развитието му. Алергичната лигавица е всъщност възпалена лигавица. В такъв случай, дори и да се храним със здравословна храна, чревната лигавица става по-пропусклива. Така ставаме все по-алергични към все повече храни.
Коремни колики, диария, сърбеж, затруднено дишане, раздразнителност, апатия безсъние – това са друга част от симптомите за хранителна алергия.