Малкият Стефан е намерен под моста на канал във Варна. Тялото на момчето е било увито в черен чувал. Причината за смъртта все още не е ясна...

6-годишно момче от Варна, което бе обявено за общодържавно издирване, е открито мъртво тази сутрин.

 

Стефан е намерен под моста на канала. Тялото на момчето е било увито в черен чувал. Причината за смъртта все още не е ясна. Повече от 4 часа криминалистите охраняваха района, без да могат да започнат работа по инцидента.

 

Причината за забавянето е стачката на съдебните медици във Варна. Съдебните лекари отказват да работят, докато правосъдното министерство не им изплати експертизите от миналата година.

 

След като на мястото на инцидента се събраха десетки полицаи, пристигна и екип на съдебна медицина. Четири часа по-късно трупът на 6-годишното момче бе изваден от канала. Заради протеста на съдебните лекари детето бе отведено за аутопсия в багажника на кола на \"Гражданска защита\".

 

6-годишният Стефан е изчезнал още в събота. Той и двете му сестри живеят с баба си. Родителите им работят във Франция. Очаква се до края на деня майката на Стефан да пристигне във Варна.

 

До приключване на следствените дейности обаче полицията отказва да коментира версиите, довели до смъртта на детето. Повече информация ще даде аутопсията, която все пак ще бъде извършена от съдебните медици.

 

Въпреки стачката си те поеха случая на 6-годишния Стефан. Днес на друго убийство в село Старо Оряхово обаче съдебните лекари са отказали да извършат експертиза.