Според Палми Ранчев се прави опит да се държат във възбудено състояние електоратът на ДПС и на \"Атака\". Владимир Левчев пък определи случилото се като \"предизборен цирк\"...

Това, което се случи пред джамията в София, е част от атракцията на нашата политика, каза в \"Здравей, България\" писателят Палми Ранчев. По думите му се прави опит да се държат във възбудено състояние електоратът на ДПС и на \"Атака\". Жалкото е, че натискат червените бутони – тези, които показват някаква тревога. Трябва да се направи сериозна забележка и на едните, и на другите, подчерта Ранчев.


Колегата му Владимир Левчев определи случилото се като \"предизборен цирк\" и подчерта, че онова, заради което сме били уважавани в последните 20 години, е, че тук етническият мир се запази, за разлика от положението в Югославия, например.


По повод днешния празник двамата се обединиха около тезата, че младите днес не четат по-малко.
Четящите винаги са били едно малцинство, така че сега не се чете по-малко, отколкото преди. През социализма се купуваха повече книги, но защото се издаваха много малко и се създаваше впечатление, че купуваш нещо много ценно, само защото си се редил на опашка, каза Палми Ранчев. По думите му сега има много повече книги и можеш да се спасиш с тях. Книгите не са друг свят, те дават смисъл на реалния живот, коментира той.


Според Левчев се променя носителят на текстовете, тоест, сега става електронен, но това не означава, че младите хора четат по-малко, отколкото преди.