Причината са планове на общината да направи реконструкция на един от булевардите, за сметка на паркоместа и зелени площи...

Жители на столичния квартал \"Дървеница\" излязоха на протест. Причината са планове на общината да направи реконструкция на един от булевардите, за сметка на паркоместа и зелени площи.


Когато живеем в такъв блок и сме собственици на правото на строеж, но не и на околните земи, разчитаме, че за промени, които пряко ни засягат, Общината може да ни чуе на регулярните обществени обсъждания на кварталния устройствения план. Когато те тепърва предстоят, появата на проектанти с измервателни уреди може сериозно да ни обезпокои.


Има редица въпроси за изясняване - сред тях как така и от чие име бележки призовават собствениците на автомобили да ги преместят, при положение, че главният архитект на София уточни за \"Календар\", че не е давал съгласие за местене на спирката.


Общината се зае да проверява случая. До изясняването му,  с нареждане на кмета Йорданка Фандъкова повече изненади не се очакват.