Ученик от Велинград реши да се сдобие със скъп подарък в деня, в който навършва пълнолетие. За 18-тия си рожден ден Николай Якимов се опита да открадне луксозния джип не на кого да е, а на пловдивския митрополит Николай...

Ученик от Велинград реши да се сдобие със скъп подарък в деня, в който навършва пълнолетие.

 

За 18-тия си рожден ден Николай Якимов се опита да открадне луксозния джип не на кого да е, а на пловдивския митрополит Николай.

 

Минути, след като беше арестуван от полицията, владиката Николай заклейми младежа.

 

Младежът, който за възрастта си се оказал истински рекордьор по престъпления с 14 криминални прояви и 4 присъди, цели три дни се мъчел да открадне поне една от скъпите коли, паркирани в двора на пловдивската митрополия.

 

За начало влязъл в покоите на дядо Николай и отмъкнал ключовете и на четирите луксозни автомобила. На другия ден отново се промъкнал и отключил една от колите. В същия момент свещеник го видял и повикал полиция. Ученикът избягал.

 

На следващия ден крадецът отново необезпокояван влязъл в митрополитския двор. Този път запалил джипа на дядо Николай и се опитал да го подкара.

 

В този момент полицаите го арестували и вместо подарък за 18-тия си рожден ден, ученикът получил обвинение от прокуратурата. 

Самият дядо Николай осъди младежа, тъй като той бил бездуховник и за това посегнал на митрополитския джип. Според владиката не кражбата, а бездуховността сега ще тежи на младежа, който в петък за пореден път ще има среща с Темида.