Отношенията между партиите от инцидента пред джамията досега са пиеса, смята бившият атакист. По думите му, в желанието си за малко повече популярност Сидеров сигурно би се сбил и със себе си..

Убеден съм на 100%, че няма раздор между ГЕРБ и \"Атака\" и всичко, което се случва, е една \"уйдурма\". Тоест, това е пиеса, разиграване на ситуация. Това каза в \"Здравей, България\" бившият атакист Павел Чернев.


В желанието си за малко повече популярност Сидеров сигурно би се сбил и със себе си, допълни той.


Разрешението, което се дава от Общината, не се дава на пенсионерско дружество да пее песни, а се дава на националистическа партия, която ще бъде пред джамията по време на петъчната молитва. Къде са гледали Фандъкова и кметът по сигурността, попита Чернев.


Той твърди, че, ако разрешението за протест е било с уведомителен режим, е редно мероприятието да се провежда на километър от контактната зона, където би могъл да възникне конфликт.


Според Павел Чернев в случая става въпрос или за некомпетентност и недоглеждане от страна на Общината, или за умисъл.


При възникване на конфликтите ситуации изведнъж пред джамията много удобно се оказа Али Юзеиров от нерегистрираната партия \"Отоман\". Какво прави този човек с всичките си присъди, точно в този момент и точно там? Защо службите до този момент не извикаха Юзеиров и не го попитаха какво е правел там при условие, че е подсъдим. Горещо им препоръчвам да го направят, коментира Чернев.


Според него от \"опасното заиграване с етническия мир\" печелят както ДПС, така и \"Атака\".