Не може да допуснем това заради някой, който си е изтървал нервите, каза в \"Здравей, България\" лидерът на ДСБ Иван Костов. От ефира на Нова ТВ той призова мюсюлманите да не се поддават на следващи провокации...

В България в момента няма ислямски фундаментализъм, но е възможно да се появи. Ако не обявим пред европейските си партньори, че ние не сме ксенофобска страна, ще имаме големи санкции, ще се влошат отношенията ни и със съседни наши страни. Възможно е да се превърнем в мишена на терористи. А не може да допуснем това заради някой, който си е изтървал нервите.


Това заяви в \"Здравей, България\" лидерът на ДСБ Иван Костов. От ефира на Нова ТВ той призова мюсюлманите да не се поддават на следващи провокации.


Действията на \"Атака\" пред софийската джамия не са раздор, а тежко задушаване на общоевропейски ценности, на религиозния мир. Това е провокация срещу вярващите.


Всеки, който си служи с религията, за да прави политика, нарушава закона. \"Атака\" безспорно прави това и хората, които са провокирали конфликта, трябва да си понесат последствията, категоричен е Костов.


По думите му голямото умение на властта е да успее да запази етническия мир.