Глобите за собствениците на опасната сграда варират от 500 до 5 хиляди лева. Въпреки това, част от хората обясниха, че не могат да си позволят ремонта...

Терасата-убиец на улица \"Неофит Рилски\" в София вече е ремонтирана. Заплаха за преминаващите хора по тротоара, както и за обитателите на блока, обаче, все още съществува.

Според заключението на инспекторите от строителния контрол, всички тераси в сградата са нестабилни и могат да се срутят във всеки момент. Досега никой от собствениците не е започнал укрепителен ремонт. 

Припомняме ви, че педи 17 дни неочаквано парапет на тераса рухва под тежестта на трима души и те политат от 3-тия етаж на сградата. Млад мъж почина на място. За друго момиче партито завърши със сериозни травми и спешна помощ. Третата жертва на опасния балкон от тогава се бори за живота си в реанимацията на Пирогов. Въпреки разигралата се драма някои от обитателите на блока не се страхуват да излизат на балконите си.

Глобите за собствениците на опасната сграда варират от 500 до 5 хиляди лева. Въпреки това, част от хората обясниха, че не могат да си позволят ремонта. Под въпрос остава безопасността всички сгради-връстници на кооперацията на улица Неофит Рилски.

Как е разрешен този въпрос в Австрия например, може да разберете от видеото.