За да се предпазите, най-важна е добрата хигиена. Зеленчуците трябва да бъдат добре измивани, а при краставиците е важно и да бъдат обелени...

У нас няма опасност от епидемия, успокояват специалистите. Според епидемиолога д-р Ангел Кунчев заразяването става изключително трудно и може да се избегне.

 

Лабораторните проби на различни вносни зеленчуци не показаха наличие на бактерията, довела до смъртни случаи в Германия.

 

Освен това в последния месец не е имало внос на краставици на българския пазар, успокоиха от Агенцията по безопасност на храните.

 

За да се предпазите, най-важна е добрата хигиена. Зеленчуците трябва да бъдат добре измивани, а при краставиците е важно и да бъдат обелени.

 

Така рискът от заразяване с бактерията „ешерихия коли" от зеленчуци е минимален.