Концертът им ще е грандиозния финал на второто национално турне \"Show your Spirit!\", подгряващо голямото събитие на 12, 13 и 14 август на плажа в Бургас...

Разтърсилата света през `90те хип-хоп банда House of Pain идва в София на 5 юли по покана на организаторите на фестивала Spirit of Burgas 2011.

Концертът им ще е грандиозния финал на второто национално турне \"Show your Spirit!\", подгряващо голямото събитие на 12, 13 и 14 август на плажа в Бургас.

Превърнали се в култ през последното десетилетие на ХХ век, House of Pain ще останат завинаги в световното музикално наследство с емблематичното си \"Jump Around\".

То се превърна в химн за милиони млади хора по целия свят, които и до днес свързват тийн годините си с музиката на ирландско-американската хип-хоп формация.

В основата на създаването на House of Pain стои Everlast – момчето от Калифорния, което поради заболяване пропусна миналата година участието си на Spirit of Burgas. За сметка на това обеща да се реваншира с участие през 2011 г.

В случая Everlast не просто изпълнява своето обещание, но ни води и бойните си другари от една от най-вдъхновяващите банди на всички времена.

Очевидно е, че феновете на Spirit of Burgas 2011 ще са сред първите в света, които ще чуят на живо новото творение на House of Pain лично от членовете на емблематичната хип-хоп формация. Тя идва у нас в оригиналния си състав, подкрепена от лайф банда с живи барабани, китара, бас и клавишни.

Шоуто е на 5 юли, мястото - клуб \"Pork Pie\" в Борисовата градина, а стартът е 20.00 часа. Билетите в предварителна продажба ще са на цена от 30 лева, а в деня на концерта – 35 лева.