Оперативната намеса се оставя за най-крайните случаи...

Хемангиомите са доброкачествени туморни образования, които са всъщност вид вродени петна като бенките. Хемангиомите се разделят на различни типове, някои, от които могат да бъдат релефни или да обхващат голяма повърхност от кожата. Майките не бива да се притесняват, а да запазят самообладание. Много рядко разкървавяването на релефните хемангиоми могат да доведат до по-сериозни последствия.

Когато са много големи, хемангиомите се лекуват с \"Пропанолол\". Оперативната намеса се оставя за най-крайните случаи.

Друг въпрос, който вълнува родителите особено по това време на годината - как да предпазим дете с атопична кожа от слънчевите лъчи?

Правило е, че деца до 5-годишна възраст не трябва да се излагат активно на слънце. Това припомни детският дерматолог д-р Денчева в рубриката на \"На кафе\" – \"Моето бебе\".

Родителите трябва да бъдат изключително внимателни със слънчевите бани, защото ако детската кожа изгори, това увеличава многократно риска от рак на кожата в бъдеще.  Защитните кремове трябва да бъдат с фактор 50+, както и да имат UV-А защита. Добре е да се знае, че все пак морската вода има противовъзпалително действие, както и действие срещу рахита.

Препоръчително е децата да бъдат облечени с памучни блузки, в случай, че е трудно да бъдат задържани под чадъра.

Често срещани през летните месеци са обривите от претопляне. Това са едни от най-безобидните обриви при бебетата, които не изискват лечение, а преминават от самосебе си.

Какво представлява бебешкото акне, каква е разликата между него и атопичния дерматит и какво трябва да имаме предвид при ухапванията от насекоми – разберете във видеото.