Съпредседателят на ГЕРБ определи последният вот на недоверие като \"зле подготвен и зле режисиран\".

Смятам, че трябва да възпитаваме у нашите деца уважение към онова, което е направено. В никакъв случай не трябва да подстрекаваме младите хора да правят такива действия към монументи и паметници. Това заяви Искра Фидосова съпредседател на ГЕРБ във връзка с изрисувания паметник на Съветската армия и призова да не бъдат подстрекавани младите хора да рисуват с графити на непозволени места.

Според Искра Фидосова, резултатът от вота на недоверие показал, че ГЕРБ няма алтернатива на управление и допълни, че вотът на недоверие е бил \"зле подготвен и зле режисиран\". Тя заяви още, в мотивите за вота е имало изопачаване на факти и данни.

Едно добро правителство, което управлява добре, когато има икономическа криза, трябва да направи всичко възможно да запази равнището на доходите. В случая ние успяхме да запазим това равнище. Не увеличихме доходите, хората не живеят много по-добре, не са станали по-богати, но ние сме запазили това равнище от преди две години, когато е имало икономически растеж. Ние не увеличихме данъците. Ние сме единствената държава в ЕС, която няма нови данъци и няма увеличение на данъчните ставки, заяви Искра Фидосова.

Тя определи като нагло поведението на опозицията да не признава, че през 2008 г. е имало криза. Според нея, тогава е трябвало да се разработват антикризисни мерки.

Какво заяви още съпредсе3дателят на ГЕРБ и как коментира опозицията – вижте във видеото.