Как приемат новината за увеличаването с 30 лева на минималната заплата хората в Смолянския регион?

Как приемат новината за увеличаването с 30 лева на минималната заплата хората в Смолянския регион? Там безработицата е най-висока за страната, а тези, които имат работа, масово са на минимална заплата.
  
Георги е  пенсионер, който от няколко дни се лекува в Смолянската болница. Получава  240 лв. пенсия. Казва, че вече е разбрал за решението някои пенсии да се вдигнат от 1-ви септември, но не попадал в категорията, за която се предвижда увеличението.

И точно, защото има здравословни проблеми, Георги казва, че ще бъде потърпевш от вдигането на минималната заплата, тъй като от 1-ви септември ще трябва да плаща с 30 ст. по-висока потребителска такса.

Опасенията на Георги чува Цветелина, която е пък е на противоположно мнение. Тя е щастлива от новината за предстоящото увеличение на минималната заплата, тъй като и двамата със съпруга й работели на такова месечно възнаграждение.

Цветелина казва, че при първото увеличение на минималната заплата щяла да купи месо за трите си деца. За последно в семейството имали пържоли на трапезата в новогодишната нощ.

Какво споделиха още Георги и Цветелина пред репортерите на \"Календар\" – вижте във видеото.