\"Борисов може да бъде уволнен много лесно, ако българският народ подкрепи Атанас Семов\"...

РЗС стои зад кампанията за \"уволнението\" на Бойко Борисов, стана ясно този уикенд. Преди една седмица София осъмна с билбордове, на които анонимен човек казваше \"Ще уволня Бойко Борисов\". Този човек се оказа кандидатът за президент на РЗС Атанас Семов.

 

\"Бойко Борисов може да бъде уволнен много лесно, ако българският народ подкрепи кандидатурата на Атанас Семов\", заяви в \"Здравей, България\" председателят на партията Яне Янев.

 

\"Досега нито един президент не се е възползвал от възможността да бъде законодател по отношение на промени в Конституцията, а такава възможност има. В момента, в който Семов бъде избран за президент, първият указ, който ще издаде, е да внесе поправки в сега действащата Конституция, за да проведе референдум за нова българска Конституция\", обясни Янев.

 

\"Бойко е една най-обикновена мутра, който в момента е удобен за така наречения генералски кръг. Настроението сред хората отдавна е анти Бойко Борисов и той няма как да спре този процес. Още повече, че си има един хубав воденичен камък на врата, който се нарича Цветан Цветанов и усилено го тласка към дъното\", каза още Яне Янев.

 

Той е убеден, че Атанас Семов ще отиде на балотаж, където няма да има конкуренция.

 

\"Той е най-достойният, образован и ерудиран човек с ясна европейска визия. Друга категория политик - такава каквато не е имало през последните 20 години в България\", на мнение е Яне Янев.

 

\"На Бойко Борисов му изнася да реже ленти, но с всяка отрязана лента реже по една седмица от мандата си. В края на годината той сам ще си отреже мандата, защото не казва пред обществото истината за състоянието на държавната хазна\", смята лидерът на РЗС.