В съдебната зала Пламен заяви, че е невинен и че никога не е извършвал убийство...

Софийският апелативен съд остави в ареста за постоянно Пламен Трифонов. Той е единственият обвиняем за убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина,  след като вчера беше освободен  вторият заподозрян Николай Русинов.

 

Според състава на Софийски апелативен съд, от събраните до момента доказателства може да се направи извод за вероятност Пламен Трифонов да е извършил престъплението. Освен това, има опасност той да се укрие, тъй като няма постоянен адрес, на който да живее.

 

В съдебната зала Пламен заяви, че е невинен, никога не е извършвал убийство и че със сигурност не познава Яна.

 

Въпреки че Пламен остава за постоянно в ареста, според състава на Софийския апелативен съд, събраните до момента доказателства със сигурност няма да са достатъчни, както за изготвяне наобвинителен акт, така  за постановяване на осъдителна присъда.

 

Припомняме ви, че Яна Кръстева бе открита мъртва и полугола под дърво в закътана част на Борисовата градина на 10 юли. Тя е била бита и удушена часове след рок концерт на стадион \"Българска армия\" предната нощ. Пръв бе задържан Пламен Трифонов, заподозрян в съучастие за убийството. Тогава съдът прецени, че той трябва да остане в ареста. По тялото на убитото момиче, включително в областта на половите органи и краката, бяха намерени косми с ДНК-то на Трифонов. Експертизата установи, че младата жена е починала от задушаване. На 26 юли пък бе задържан и Николай Русинов от граничните власти на летище \"София\" след пристигането му с редовен полет от Истанбул. Вчера градският прокурор на София Николай Кокинов обаче съобщи, че прокуратурата няма да повдига обвинение на Николай Русинов за убийството на Яна Кръстева, на този етап. Мотивът си да избяга в чужбина, след като разбрал, че момичето, с което бил, е мъртво, Русинов обясни с обзелата го паника.