В някои градове обаче полицейските коли бяха повече от тези на протестиращите...

Екип на „Календар" бе на крайната точка на протеста срещу цената на горивата в София – Министерството на финансите.

 

Новото този път е, че протестиращите са изготвили две отворени писма, които смятат да пратят до президента на САЩ Барак Обама и до Владимир Путин.

 

От Министерството на финансите протестиращите ще се отправят към Руското посолство, за да внесат писмото до Путин. Хората се надяват на намесата на двамата държавници. Протестът не е масов за разлика от първите, при които имаше стотици автомобили.

 

В Благоевград около 40 коли се включиха в протеста. Шествието премина през една от главните улици на града и излезе на пътя за Кулата.

 

Протестиращите заплашиха, че това ще е последната им мирна проява. Може да се стигне и до блокиране на пътища и границата. Шествието премина под засилено полицейско присъствие.

 

Във Велико Търново пък протестът срещу цените на горивата премина при безпрецедентни мерки за сигурност, въпреки че този път много малко шофьори излязоха на улицата.

 

Според шофьорите цената за литър дизел или бензин трябва да е около 2 лева и се заканиха да протестират до тогава, докато не я постигнат.

 

Разберете каква прогноза даде икономистът Емил Хърсев за това накъде ще върви цената на горивото в бъдеще във видеото.