\"Атака\" била в опозиция по икономически въпроси...

Ако държавата е принципна, трябваше преди този на \"Лукойл\" да отнеме лицензите на ЧЕЗ, ЕВН и Е.ОН. Това каза в \"Здравей, България\" лидерът на „Атака\" Волен Сидеров по повод казуса с \"Лукойл\". 


Към тях обаче не се прилага тази мярка, а докъде ще стигне държавата с \"Лукойл\" – дали това не е показване на мускули с цел предизборна игра, попита реторично Сидеров.


По думите му трябва да се акцентира и върху грабителството на електроразпределителните дружества.


Министърът на икономиката Трайчо Трайков е работил в ЕВН, в една от тези чужди компании, които източват печалба и може би заради това сега не обелва дума. Аз го призовавам обаче да се обърне към този проблем, за да повярваме, че действа принципно, подчерта Сидеров.


Той коментира, че \"Атака\" е в опозиция с управляващата партия спрямо много важни въпроси като цялостния икономически модел, например. Чужди монополисти изпомпват парите ни, това е колониален модел, който беше наложен през 90-те години. Този модел трябва да се промени. Критиките ми към отделни прояви на МВР остават, защото понякога има двоен стандарт, както в случая с боя пред Джамията, допълни лидерът на \"Атака\".