Преди месец на него моторист уби 20-годишно момиче на пешеходна пътека...

Жива верига затвори в пиков час един от най-натоварените варненски булеварди - \"8-ми приморски полк\". Преди месец на него моторист уби 20-годишно момиче на пешеходна пътека.

Не само близки на жертвата, но и още много хора в града искат мястото да бъде обезопасено, а убийството на пешеходна пътеката да се квалифицира като предумишлено.

На 17 юли стъпките на Лора върху пешеходната пътека са последните в живота й. Пометена е от моторист, движещ се с бясна скорост. Влачи я метри. По-късно момичето умира с ужасни наранявания.

Към страдащите за смъртта на момичето се присъединиха и близките на 12-годишната Валя от Бургас, убита по същия начин точно месец преди фаталния за Лора ден. Почернените близки искат строго законодателство за шофьорите-убийци и обезопасяване на пешеходните пътеки.

По закон такива неравности, ограничаващи скоростта, се поставят само в близост до сгради като училища, детски градини или на места, където има концентрация на хора с увреждания.

Общински наредби дават възможност да бъдат поставяни и на други места, но   процедурата отнема неясно колко време.

Само през последните два дни във Варна са пострадали петима пешеходци. Резултатът - две деца са в болница със счупени крайници, а 57-годишна жена загина на място.