Жители на Катуница настояват ромите от селото да бъдат изселени...

Бунт и безредици в пловдивското село Катуница. Двама младежи загинаха, полицаи и жители на селото бяха ранени. Футболни фенове се готвят за участие в масов протест срещу цар Киро и фамилията му.

Бунтът срещу Кирил Рашков и фамилията му се надигна, след като снощи беше прегазен и убит на пътя 19-годишният Ангел Петров. Всичко започва от стара вражда, която трета година продължава между българска фамилия и рода на цар Киро. Война, която взе първата си невинна жертва.

Микробусът, в който са били хората на цар Киро, е изчезнал в неизвестна посока и все още се издирва. Момчето умира в линейката на път за болницата.

Смъртта му снощи вдига на бунт цялото село, което иска отмъщение. Над 300 разгневени мъже и жени, въоръжени с камъни, тухли и колове, нападат къщите на ромската фамилия  и подпалили едната от тях. Жандармерията успяла да скрие цар Киро и семейството му в палатите в края на улицата, за да ги спаси от разбеснялата се тълпа. Внуците на Кирил Рашков отвърнали на удара. Единият от тях с автомобила си прегазил краката на две момчета от тълпата. Зад него минал микробус, който блъснал трима полицаи.

Още вчера през деня внуците на цар Киро отправили заплахи към Ангел. Причината била, че леля му подала жалба в полицията в Асеновград срещу Кирил Рашков.

По-късно разбеснялата се тълпа продължи да чупи. Обърна два от скъпите автомобили на ромската фамилия и ги смля напълно. После се отправи към  палата, в който се скрили ромският лидер и семейството му.

В момента, само привидно ситуацията е овладяна и спокойна. Пред къщите на ромската фамилия Рашкови има над 300 служители на реда, полицията и жандармерията, които строго охраняват палатите на цар Киро. Те са там, защото в 20 ч. се очаква отново жителите на пловдивското село Катуница да атакуват и барикадират къщите. Този път те ще бъдат подкрепени от футболните фенове на Ботев и Локо, които се очаква да пристигнат всеки момент и да подкрепят местните хора, за да атакуват къщите на цар Киро.

По-рано през деня напрежението отново ескалира. Над 500 мъже и жени отново се опитаха да атакуват имотите на цар Киро, но бяха спрени от органите на реда. По пътя си хората са унищожили напълно две от колите на фамилия Рашкови. За съжаление, ексцесиите взеха още една жертва – момче на 16 години припадна по време на безредиците. По пътя за болницата Павел почина.

 

В пряко включване за \"Карбовски: Директно\" по Нова ТВ цар Киро заяви, че той и фамилията му нямат нищо общо с убийството на 19-годишния Ангел в Катуница. Кирил Рашков е категоричен, че няма да се изсели от селото и ще се бори да няма етническо напрежение в района.

 

Още подробности за случая, както и какви бяха реакциите и настроенията в селото – вижте във видеото.