Вече са обработени над 95 процента от протоколите за избор на президент...

Вече са обработени над 95 процента от протоколите за избор на президент. Цифрите се запазват почти същите - за Росен Плевнелиев са 40 на сто от гласовете, за Ивайло Калфин - почти 29.


Снощи приключи и хаосът с предаването на протоколите от секционни комисии в София. На хора им се наложи да чакат повече от 24 часа в зала „Универсиада\", за да отчетат изборните книжа. Проблемите дойдоха заради това, че се гласуваше минимум с три бюлетини, а и на места имаше проблеми с организацията.


Заради хаоса навсякъде в залата през деня можеха да се видят оставени чували с бюлетини без никакъв надзор и охрана.  Последният протокол беше обработен около девет и половина вечерта, което е почти 40 часа след началото на изборния ден.


СДС ще решава днес дали да иска касиране на изборите. Основният им аргумент е, че удължаването на изборния ден след 8 вечерта е абсолютно нарушение на Изборния кодекс.


На заседание на Националния изпълнителен съвет партията ще обсъжда и кого от кандидат - президентите да подкрепи на балотажа.