Оказа се, че миналата неделя над 32 000 души са сгрешили при изписването на знака Х.

Вече може би сме решили за кого да гласуваме. Знаем ли обаче как?

Оказа се, че миналата неделя над 32 000 души са сгрешили при изписването на знака Х. Трябва да се гласува само със знак Х, изписан със син химикал. Има поставени табла в тъмните стаички, обясни говорителят на ЦИК – Ралица Негенцова.

Ако сме отбелязали знак, различен от хикс, не сме писали нищо или сме зачеркнали второ квадратче - бюлетината се брои за недействителна.

Ако сгрешим, ще получим втори и последен шанс да изразим гласа си. Гласуваме само с валиден документ за самоличност, а ако личната карта ни е изтекла трябва да си извадим удостоверение от МВР.

Хората с увреждания могат да гласуват в подвижните избирателни секции. Заявки ще се приемат на телефон 02 843 53 56 и на интернет адрес - www.dnes-bg.org.

Хората с влошено зрение, имат право на придружител в тъмната стаичка.  Забранено е да заснемаме как гласуваме. Ако снимаме бюлетината си и ни хванат - гласът ни става невалиден.

 

Междувременно, от ЦИК заявиха, че утре не се очаква да има секционни избирателни комисии, вкоито да има недостиг на членове. Повече от говорителят на ЦИК - Ралица Негенцова - във видеото.