Гласуването става в общо 11 382 избирателни секции в страната и 161-а в чужбина.

Вторият тур на президентските и местните избори започна точно в 6 часа тази сутрин. Гласуването става в общо 11 382 избирателни секции в страната и 161-а в чужбина.

Изборният ден трябва да бъде закрит в 19.00 часа. Общият брой на избирателите, български граждани, отпечатани в избирателните списъци за местните избори, е повече от 6 милиона и половина, а за президентските избори – близо 7 милиона.

 

След проблемите миналата неделя на много места в страната хоората отидоха да гласуват още в ранни зори. В област Търговище опашки имаше още от 5 сутринта. Почти навсякъде в страната избирателната активност е по-висока, от колкото миналата неделя по същото време. По данни на ЦИК, до 13 часа за президент са гласували 18%, а за местния вот - между 18%-21%. Такава е информацията от малките населени места. В местния вот рекордьори са в Стамболово с 60% срещу 1% в Етрополе.

 

В ЦИК са постъпили много сигнали и жалби за нарушения в изборния ден, съобщи говорителят а Централната избирателна комисия - Бисер Троянов. Те са свързани с недопустима изборна агитация и недопускане до гласуване с шофьорска книжка. Бисер Троянов поясни, че единственият документ, с който е допустимо избирателите да се  легитимират е личната карта.

 

Допълнителни подробности - във видеото.