Там балотаж за кмет има в 9 от общо 10 общини в областта.

Без проблеми започна изборния ден в Смолян. Там балотаж за кмет има в 9 от общо 10 общини в областта. Изключително оспорван е вота в областния град, където след първи тур разликата между опонентите Дора Янкова и Николай Мелемов е само 101 гласа, в полза на Янкова.

Около пет минути преди 6 сутринта състава на 12 избирателна секция зае местата си в клуба на културните дейци в Смолян. Първият гласоподавател се появи точно в 6 часа и 2 минути. Хараламби Ташев заяви пред камерата на Нова ТВ, че гласува, за да се оправят нещата в България.

Следващият ранобудник е Виолета. Тя разказа, че на първи тур не е гласувала, но сега иска да гласува за по-доброто в града. Надява се, че в града ще има работа за младите.

Председателят на секцията прогнозира голяма избирателна активност: \"Очакваме, че днес ще има много голям процент тъй като миналата неделя минахме 50, някъде към 60% гласуваха от нашата секция.\"

По данни на общинската избирателна комисия във всички секции изборният ден е започнал навреме и спокойно. Няма подадени жалби и сигнали за нарушения.

 

Как стартира изборният ден в Плевен - вижте във видеото.