БСП надхвърли своя традиционен електорат, допълни той...

 

Тази вечер ГЕРБ спечели първото място на президентските избори, но аз не мога да ги поздравя от сърце, защото станахме свидетели на безпрецедентна манипулация и натиск върху свободната воля. ГЕРБ направиха тези избори с полицейски натиск, със заплахи, както и с масирано купуване на гласове. Изборите не могат да бъдат квалифицирани за честни и свободни. 


Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев на пресконференция в НДК след изборния ден. 


На тези избори БСП не беше сама, защото за първи път през последни 20 годни освен за лявата и социална кауза, защитавахме каузата на демокрацията, на правото на всеки, без натиск и купуване на гласове, да избира кандидатите, на които има доверие, коментира Станишев.


Битката, която водихме в кампанията, не е приключила. Тя продължава с нова сила, вашето доверие няма да бъде нито продадено, нито предадено, категоричен е той.


Според него БСП са надхвърлили своя традиционен електорат и са спечелили доверието на стотици хиляди избиратели. 


Ще продължим противопоставянето на авторитаризма, на едноличната власт, на антисоциалната политика. На терена останаха две политически сили – ГЕРБ и БСП. Така ние бяхме припознати като алтернатива на управлението, подчерта лидерът на БСП.