Основен акцент в пресконференцията на Първанов бяха проведените избори...

 

Президентът Георги Първанов обяви, че няма да налага вето на Бюджет 2012, независимо от критиките, които има към него. Позицията си държавният глава обяви на официална пресконференция.

 

Първанов не пожела да коментира конкретни текстове, заложени в бюджета, тъй като, както самият той се изрази, все още не се знае какво ще влезе в него и какво не.

 

Георги Първанов обаче бе категоричен, че изготвянето на този основен закон е в правомощията единствено на правителството и намеса от негова страна би означавало смесване на властите, което според него е още по-лошо.

 

Основен акцент в пресконференцията на Първанов бяха проведените избори и там той бе изключително критичен както към изборното законодателство, така и към самия изборен процес.

 

Според него ГЕРБ са създали нещо като контролиран, дори програмиран хаос, заложен още в изборните закони.

\"Остава съмнението за безпардонна преднамереност, целяща политическа победа на една партия на всяка цена. Подобни избори поставят под съмнение устойчивостта на демократичния процес в България\", заяви Първанов.

 

След като напусне \"Дондуков\" 2 той обяви, че ще се върне в редиците на БСП. Що се отнася до това кой ще бъде следващият лидер на партията, Първанов заяви, че не се наема да коментира този въпрос.