Деян Статулов предложи своята лична класация за най-добрите и за най-лошите филми на 2011 година.

Дойде последния работен ден от седмицата, а с него и редовната рубрика на кинокритика Деян Статулов в \"Здравей, България\" за кинопремиерите тази седмица.

\"Шерлок Холмс: Игра на сенки\" е новият филм на Гай Ричи. Това продължението на хита отпреди 2 години. Кинокритикът коментира, че превъплъщението на актьора Робърт Дауни Джуниър образа на Шерлок Холмс е съпоставимо с онова, което Джони Деп е направил с Джак Спароу. Деян Статулов заяви, че тези, които са харесали първата част, ще харесат и тази.

За зрителите на \"Здравей, България\" Деян Статулов предложи своята лична класация за най-добрите и за най-лошите филми на 2011 година. В десетката на най-добрите филми на кинокритика на първо място стои филмът \"Меланхолия\" на Ларс фон Триер, който наскоро взе и наградата за най-добър европейски филм. Други филми, които попадат в класацията на Деян Статулов са \"Живот на скорост\", който в известна степен се доближава като тематика до Ларс фон Триер, но от съвсем друга гледна точка, \"Полунощ в Париж\" – най-новият филм на Уди Алън, \"Речта на краля\", \"Пина\", \"127 часа\", \"Възходът на планетата на маймуните\", \"Кожата, в която живея\" и \"Кецове\".

Сред най-лошите филми според Деян Статулов попадат \"Сбогом, мамо\" на Мишел Бонев, \"Каубои срещу извънземни\", \"Здрач 4: Разсъмване\" и \"Дървото на живота\".

Повече за филмите, както и информация за студентския конкурс за късометражно кино – вижте във видеото.