Някои от фирмите превозвачи отмениха част от пътуванията.

Снегът обърка разписанието и на междуградските автобуси. Някои от фирмите превозвачи отмениха част от пътуванията. Огромните снежни преспи станаха причина хора, отиващи за Банско, да прекарат часове затънали между две гари.

По направленията София - Бургас - Царево, София - Сливен, София – Русе и София – Видин, както и до още няколко града днес автобусите не пътуваха. Част от автобусите, които все пак пътуват, пристигаха със закъснение. Самите пътници пък, погледнаха оптимистично на ситуацията.

Ситуацията в БДЖ – спрени влакове н яма. Девет бързи и ускорени влака се движат със закъснение, а от пътническите – 45 са със закъснение.

Критично, обаче е положението по линията Септември – Добринище, където снежната покривка е над метър. Заради затрупаните релси, десетки пътници, тръгнали за Банско изкараха почти цялата нощ между две гари в теснолинейката. Един от тях разказа, че се наложило дори да помагат в почистването на релсите, за да успеят да изтеглят мотрисата.

28-часа след като тръгнал за Банско, Наско Тонев все пак успял да стигне крайната точка на пътуването си. Потеглил със следващата теснолинейка, която продължила по разписание. Друг зрител обаче сигнализира, че разписанието на влаковете в сайта на БДЖ не е актуално. От дружеството разбрахме, че в момента работели по нов сайт и затова не са отчели промените в настоящия.

 

Повече информация - във видеото.