Според Мария Младенова в България не се цени човешкият живот...

Млад полицай, който е получавал и отличието „Полицай на годината\" стана жертва на побой пред столичен клуб в центъра на София, само на метри от Народното събрание.

Всеки на мое място би се чувствал ужасно. Още по-ужасно се чувстват моите деца, които снощи станаха свидетели на излъчените кадри от фаталната нощ. Искам да доведа нещата докрай и затова съм тук. Искам да дам гласност и искрено се надявам извършителите и поръчителите да бъдат наказани. Това заяви в „Здравей, България\" съпругата на пребития, а в последствие и убит полицай Цветан Младенов.

„През вечерта бяхме първо на вечеря и в 12.30 аз се прибрах вкъщи, тъй като бях изморена и децата бяха сами. Той реши да потанцува в съответното заведение с нашия съученик, с когото бяхме излезли на вечеря. Оттам нататък аз не съм очевидец. В последствие с мен се свързаха посетители в заведението, за да ми разкажат какво се е случило\", разказа Мария Младенова.

Тя беше категорична, че съпругът й не е конфликтна личност.

„Мъжът ми е физически достатъчно силен, за да се справи с подобна ситуация. От кадрите ясно се вижда, че той излиза с ръце в джобовете и дори не си е помислил, че това може да се случи. Той просто си е тръгвал. В един момент аз виждам, че той се обръща и застава неподвижен, което ме навежда на мисълта, че някой го е викнал\", допълни съпругата на убития полицай.

Според нея е абсурдно, че на мястото е било пълно с хора, които не са реагирали. „В България не се цени човешкият живот явно\", заключи Мария Младенова.

Според Мария свидетелите се притесняват да свидетелстват, защото има натиск от страна на бащата на поръчителя.

„Поръчителят според мен и според кадрите, които много ясно се видяха, е Младен Самуилов. Баща му е Георги Самуилов – популярен бизнесмен. Това, което виждам от кадрите е как младежът седи зад гърба на бодигарда и буквално го тика натам, говорейки му нещо\", заяви в „Здравей, България\" Мария Младенова.

Припомняме ви, че Цветан Младенов бе тежко ранен в нощта на 2 срещу 3 март, но впоследствие почина в реанимацията на „Пирогов\". Задържан по случая е Цветан Петров от пловдивското село Куртово Конаре, който твърди, че имал сблъсък с полицая Цветан Младенов след футболен мач в София, защото го мразел и искал да му отмъсти.

 

Мария Младенова отхвърли тази версия и допълни, че според нея това е начин да бъде отклонено вниманието от поръчителя.

 

Повече подробности по случая - във видеото.