Ден преди празниците, стартира и Операция "Алкохол и неправоспособност"...

Днес е последният работен ден преди великденските празници и стотици хора ще поемат на път. Ето защо ще бъде въведено засилено полицейско присъствие.

Най-голям трафик пътните полицаи очакват на излизане от София. Затова от 13:00 ч. 80 служители на реда ще осигурят зелени вълни по четирите основни лъча за излизане от столицата. Те са от Орлов мост към магистрала Тракия, от булевард Ситняково до магистрала Хемус, както и изходите към Околовръстния път от булевардите "Тодор Александров" и "Цар Борис III".

 

Освен това в 16:00 ч. влиза в сила забраната за движение на тежкотоварни автомобили по първокласните пътища страната, както и по някои второкласни отсечки. Камиони и тирове няма бъдат допускани по трасетата Стара Загора - Сливен, Бургас – Царево, Оряхово - Мизия, Пловдив – Смолян, Симитли – Гоце Делчев, по Околовръстния път на София, както и по пътя от Добрич до границата с Румъния.

Ден преди празниците МВР стартира и операция "Алкохол и неправоспособност". Най-много проверки ще има в малките населени места в часовете след полунощ, подчертаха полицаите. Те призоваха всички шофьори към толерантност и търпение на пътя.

Служителите на реда съветват всички, които ще тръгнат да път, да прегледат спирачната система, светлините и чистачките на автомобилите си.