Сигналът на антидискриминационната комисия бил политическа поръчка...

„Поредният опит да бъде повдигнато обвинение срещу мен за насаждане на омраза идва заради предстоящите избори", заяви в ефира на „Здравей, България" лидерът на „Атака" Волен Сидеров по повод постъпил в прокуратурата сигнал срещу него. Той бе подаден от Комисията за защита от дискриминация, чиито членове смятат, че книгите на Сидеров „Бумерангът на злото" и „Властта на Мамона" са изпълнени с омраза и злост към евреите.

„Преследване на автори на книги е имало в два типа държави – нацистки и комунистически. И сега аз питам: България нацистка или комунистическа страна е?", не скри възмущението си лидерът на националистическата партия.

Той категорично отрече в трудовете му да има отричане на Холокоста или каквото и да било лошо отношение към евреите. Произведенията били анализ на исторически събития, защитавали християнството и обяснявали какви удари е понесло то в различни епохи.

„В книгите ми има онова, което липсва в учебниците", коментира още Сидеров.

Той заяви, че подозира, че подалата сигнал в прокуратурата комисия изпълнява политическа поръчка. Именно затова „откритията" им идвали точно сега, въпреки че книгите били издадени още през 2002 и 2004 г.

Сидеров каза още, че зад сигнала срещу него стои ложата „Кармел" и той възнамерява да съди членовете й за набедяване.

В телефонен разговор членът на антидискриминационната комисия Есен Фикри Мустафа отрече органът да е действал с политически цели. Тя обясни, че разследването започва сега по повод преиздаването на творбите на Сидеров през 2009 г.

Цялото интервю с лидера на „Атака" вижте във видеото.