Швейцарските власти повдигнали обвинение срещу Банев за трафик на 10 тона кокаин...

 

За два ареста на ключови фигури от подземния свят информира вътрешния министър Цветан Цветанов. Задържани са Евелин Банев-Брендо и Петър Петров-Амигоса.

 

„Вчерашното задържане на Брендо стана в посока Бургас към Созопол и по-точно неговата хубава туристическа дестинация, която направи за България - къмпинг „Оазис", обясни вицепремиерът.

 

От 2006 г. насам срещу арестувания тече дело за пране на пари.

 

Цветанов обясни, че Банев е обявен е за международно издирване от Швейцария и го определи като „изключително влиятелен и силен в средите на организираната престъпност".

 

Оказа се, че властите в Швейцария са повдигнали обвинение срещу Брендо за трафик на около 10 тона кокаин от Южна Америка за Европа.

 

„Също така има привличане на обвинение за пране на пари и блокирани сметки за милиони евро на територията на Швейцария", каза още вътрешният ни министър.

 

В петък пък бил задържан Петър Петров - Амигоса. Той беше осъден окончателно на три години затвор за пране на пари. По делото бе подсъдим заедно с Иван Тодоров - Доктора. През януари Амигоса е трябвало да влезе в затвора. 

 

„Тук имаме подобен казус, както при братя Галеви", поясни Цветанов.

 

Репортер: Мария Цънцарова

 

Гледайте цялата обедна емисия на Новините на Нова на сайта на Nova Play.