Търсенето ще става с бронирани коли от типа „Пустинна котка”...

 

Издирването на тримата мъже, които са в неизвестност след взривовете на боеприпаси край „Петолъчката", ще продължи по-късно днес. Очаква се на мястото да пристигнат сапьори от служба ДОТИ. Техниката за търсенето е в готовност. 

 

40 минути след началото на взривовете военните влизат за първи път в най-опасната зона. Благодарение на бронираните коли от типа „Пустинна котка" те успяват да стигнат невредими до складовете и да спасят живота на двама работници.

 

„Успяха да влязат, вътре имаше още експлозии, успяха да изведат двама души, които бяха много тежко ранени", обясни майор Кунчо Стойчев.

 

Сега военните отново ще влязат на територията на взривовете, този път с надеждата, че ще открият тримата изчезнали служители. И въпреки че на километри от избухналия склад има неунищожени боеприпаси, военните казаха, че за тях няма опасност 

 

Предстои да се направи и първият оглед на мястото от разследващите и да се установи дали са допуснати нарушения от „Берета трейдинг". Въпреки изказванията от последните дни, последните проверки на полицията сочат, че фирмата е била изрядна през годините. 

 

 

Репортер: Мария Цънцарова