Той е имал съпътстващи заболявания, които са утежнили състоянието му, твърдят от "Пирогов"...

Почина възрастният мъж, който беше нахапан зверски от улични кучета в столичния квартал "Редута"

 

В нощта на 12-ти юни 88-годишният човек беше нападнат от глутница, за която жителите на квартала са се опитвали да предупредят властите. 

 

Живеещите в района разказаха пред Нова телевизия, че безуспешно са се звънели на телефоните на "Екоравновесие" - дори в деня преди инцидента. Така и не стана ясно защо никой не е отговорил на телефоните общинското дружество. 

 

При инцидент с домашно куче отговорността е на стопанина. Когато, обаче, ни нападне улично куче вината е на Общината. 

 

Онези, които решават да си търсят правата и да съдят Общината, не са много. Преди години журналистът Елеонора Христозова спечели дело срещу Столичната община - осъди я да й заплати 1000 лева - защото не къде да е, а в центъра на София, пред Министерския съвет беше нахапана от улични кучета.

 

„Изненадата беше пълна, защото ме нахапаха в гръб. Реших да ги съдя. Това, което ме изненада от страна на Общината беше, че нито един юрист на нито едно от заседанията не стъпи. Те смятаха, че са твърде недосегаеми и няма да ги настигне закона, но той ги застигна', каза Христозова.

 

Девет години по-късно белегът й напомня, че въпреки че обича кучетата, когато върви по софийските улици, трябва да внимава. 

 

Репортер: Нели Тодорова