"Ако не бъдат пуснати лифтовете имам намерение да се обърнем към съда", заяви кметът.


Има сериозни проблеми и проблемите на Витоша не са единствено дали да има ски зона или да няма. Липсва ни във времето дебат за може би най-сериозния проблем, за това, че гората си отива. Крайно време е да се повдигне този дебат и лично ще инициирам такъв след лятната ваканция. Витоша е важна най-вече за София и софиянци и ще инициирам по-скоро научна конференция.

 

Това заяви по-рано днес за БНР кметът на София - Йорданка Фандъкова.

Според нея през втората половина на септември, началото на октомври е възможно да бъде направена такава конференция, като допълни, че "не може софиянци да стават заложници на спорове за закони".

 

По нейни думи, на 9 юли ще се състои среща между нея и представителите на "Витоша ски", за да бъде поставен окончателно въпросът относно лифтовете на Витоша:

 

"Ако не бъдат пуснати лифтовете имам намерение да се обърнем към съда."

 

"Становището на Агенцията по приватизация е, че няма нарушение в договора. Когато едни съоръжения не работят толкова дълго време, е редно да се обърнем и към съда", обясни още Фандъкова.

За пожара на Витоша, Фандъкова каза, че разчита следствието за пожара да приключи бързо.

 

"След като пожарът беше овладян, следващият въпрос е каква е причината за него. Анализ задължително трябва да се направи, за да се отчетат всички обстоятелства. Бях от първите часове на пожара. Абсолютно всички, които взеха участие, дадоха всичко от себе си, за да има този резултат и да няма пострадали и жертви", подчерта столичният кмет.

Относно строителството във Витоша, Фандъкова е категорична, че не е възможно да се строи никъде на Витоша: "Категорично на Витоша не бива, не следва и не може да се строи безразборно всеки, където си пожелае."

За екологичните протести столичният кмет посочи, че темата екология е най-съществената тема за всички нас: "Хубаво е, че има толкова много млади хора, които защитават екологията."

 

"По отношение на лифтовете ултимативният тон няма да го допусна, аз също мога да разговарям с такъв тон", закани се още Йорданка Фандъкова.