Два леки труса - край Благоевград и Шабла, са регистрирани у нас

Операторът на кораба е с обвинение

Във връзка с трите тона кокаин, задържани край Испания, е повдигнато обвинение на оператора на българския кораб – Дойчин Дойчев, за участие в организирана престъпна група. Наложена му е мярка за задържане за 72 часа. Останалите двама, чиито имена бяха споменати около случая – Руслан Колев и Христо Христов, засега са без обвинения и не са задържани за кокаина в Испания. Срещу Колев има обвинение за притежание на 2 гр. наркотици, намерени у него.

Маскирани разбиха банков клон в Благоевград

Опит за обир в банков клон в Благоевград бе осуетен. Малко след 3.00 ч. през нощта в полицията е получен сигнал от алармената инсталация на банката. Минути по-късно полицаите вече били на място, но в клона нямало никой. Камерите показали двама маскирани да разбиват патроните на две от входните врати и да нахлуват в салона на банката. Пари не липсват, двамата се издирват.

Големите пожари в страната са овладени

Пожарът край село Владо Тричков още не е потушен напълно, съобщиха от Пожарна безопасност. Около 50 пожарникари, горски служители и доброволци продължават да се борят с огъня, който вчера тръгна по склоновете на Стара планина. Непристъпното дефиле затруднява работата, вятърът усложнява гасенето. Припомняме ви, че пламъците се разгоряха на 17-ти август по обяд заради човешка непредпазливост. Пожарите край Несебър, Поморие и Слънчев бряг са потушени, бедственото положение там е отменено.

2,1 край Благоевград и 2,6 край Шабла

Два леки труса са регистрирани у нас през изминалата нощ. Единият е край Симитли, при Благоевград в 22:56 ч. със сила 2,1 по Рихтер. Другият е станал минута по-късно, но в другия край на страната – край Шабла, с епицентър в морето на 9 километра дълбочина и със сила 2.6 по Рихтер. Няма шети и пострадали.

Алжирският дипломат Лахдар Брахими ще представлява ООН в Сирия

Алжирският дипломат Лахдар Брахими е новият специален пратеник на ООН и Арабската лига за Сирия. 78-годишният ветеран наследява Кофи Анан, който се оттегли в началото на месеца, след като не успя да постигне прекратяване на огъня.