Те трябвало да пътуват за Тунис с чартърен полет през българска туристическа фирма...

Над 80 души, сред които и деца, бяха блокирани на Летище София снощи за повече от седем часа. Хората трябвало да пътуват за Тунис с чартърен полет през българска туристическа фирма. Били качени на автобуса към самолета, престояли в него близо час и след като заплашили с бунт - били върнати обратно в салона за пътници.

През всичките часове пътниците се опитвали да получат информация от отговорните за пътуването им страни. До последно обаче така и никой не дал подробности.

Представителят на туроператора Емира Гавазова обясни, че прибиращият полет от Тунис се осъществил с около два часа закъснение поради технически причини, а причините за закъснението от София е, че имало неуредици относно доставките на гориво.

От туроператора обясниха, че все пак се били погрижили за потърпевшите и за заплатили осигуряването на храна и вода на туристите. Според една от потърпевшите обаче, това не е истина.

Все пак пътниците успели да стигнат до крайната си цел и на Летище Тунис са били посрещнати от представител на туроператора.

Разказите за случилото се на туроператора и потърпевшите пътници гледайте във видеото.

Репортер: Мария Димитрова