Софийската математическа гимназия е с най-много медалисти

Павлена и Петър са възпитаници са на Софийската математическа гимназия. Родени са на една и съща дата, обичат математиката и са твърдо решени да градят бъдещето си извън предела на нашата страна, но са категорични, че искат да се завърнат някой ден в родината си.

 

Нареждам си приоритетите. Ако в момента приоритет ми е да се справя добре, ще дам всичко от себе си. После ще почивам и ще се забавлявам”, споделя Павлена, а Петър я допълва: „Когато спортуваш, трябва да си в салона. Когато свириш, трябва да си с инструмента”.

 

Ясни и категорични са думите на младите ни математици. Те са сред 62-мата ученици от цялата страна, отличени за своите постижения през последните две години. Всеки един от тях е носител на престижни награди от международни олимпиади и състезания. Училищата на даровитите деца получиха по 10 хиляди лева заради успехите си.

 

През последните 24 месеца наградените български деца са взели 13 златни, 23 сребърни и 26 бронзови медали от престижни международни състезания. Училището на Павлена и Петър – софийската математическа гимназия е възпитала най-много медалисти.

 

Повече подробности вижте в прикаченото видео.