В училището описват 8-годишния Димитър като агресивен и недисциплиниран

Второкласник беше изключен от училище, защото наругал учителката си.

Драматичната сцена се разиграва в пловдивското училище “Свети Седмочисленици”. В един от часовете на втори Б клас учителката наказала Димитър. Но този път освен забележка, тя издърпала и ухото му, твърдят родителите на момчето.

„Дърпането на ухото, притискането на ръцете към чина, това че той е едно чувствително момче и че всички тези неща са се натрупали, за всеки човек това може да стигне до обидната дума”, обясни майката на момчето Ружа Маринска.

Именно дърпането на ухото била причината Димитър да нарече пред останалите деца учителката си “кучка”.

Още на следващия ден второкласникът бил посрещнат от връстниците си с думите, че е изключен от училището. Родителите му го преживяват мъчително, защото детето е осиновено преди две години и все още е в процес на приспособяване към семейната среда.

В училището описват 8-годишния Димитър като агресивен и недисциплиниран. Поради което родителите на останалите деца поискали той да бъде преместен в друг клас, иначе щели да отпишат децата си от гимназията.

Родителите  на Димитър са сезирали всички институции. Регионалният инспекторат по образованието започна проверка по случая. Детето ще бъде преместено в друго училище. С него ще работят психолози. Случилото се няма да откаже родителите от намерението им да осиновят още едно дете и да се грижат за него.

Репортер: Благой Бекриев