ВКС трябва да се произнесе по делото за прегазеното момиче от с. Знаменосец

Часове преди присъдата от Върховния касационен съд по делото за 17-годишната Даяна Колева, Калина Крумова разговаря с майката на прегазеното момиче Йорданка Колева.


Инцидентът става в с. Знаменосец на няколко километра от Раднево. Момичето си стояло на пейката пред къщата заедно с приятеля си, когато автомобилът връхлита върху тях.


Скоростта, с която е карал подсъдимият по делото, е 106 км/час. при ограничение 40 км/час.


Майката Йорданка иска максимална присъда на шофьора, причинил смъртта на дъщеря й. До момента произнесената присъда от Старозагорския съд е за година и осем месеца лишаване от свобода. Апелативният съд в Пловдив също потвърждава присъдата.


Йорданка Колева заедно с други родители, загубили децата си по същия начин, правят много инициативи за живите деца. Битката с високата скорост на пътя обаче продължава.


В неделя (18 ноември) ще има протест в национален мащаб за всички загинали по пътищата. Той цели да насочи вниманието на всички шофьори да бъдат по-толерантни, да не превишават скоростта, предвидена в закона.


На 20 ноември (вторник) от 19.30 часа в Националния дворец на културата ще се проведе концерт в памет на всички загинали по пътищата деца.


Целия разговор гледайте във видеото.