Доказателство за това е интерактивният танцов спектакъл "Азамен"

Интерактивният танцов спектакъл „Азамен” е доказателството, че тяло, дигитални технологии, хореография и глас могат да работят успешно заедно. Това се случва благодарение на иновативен хардуер и специални костюми, които превръщат танцьора в композитор на музиката, на която танцува.

Албена Баева, която отговаря за интерактивни дизайн, обясни, че бутоните по облеклото и ръкавиците на изпълнителите представляват аселерометърни сензори, свързани безжично с компютър.

„Когато танцьорът дойде до микрофона, натиска един от бутоните, записва своя глас, с другите бутони променя ефектите, а през движението на ръцете модулира самия звук. В движение звукът се променя и той трябва да реагира на него”, обясни Албена Баева.

Спектакълът „Азамен” ще бъде представен на 17 ноември от 21 ч. в театър „Сфумато” в рамките на Фестивала за свободен театър, организирано от АСТ.

Кои са спечелилите покани за концерта на Мейси Грей, както и кратка демонстрация на това как работи иновативната технология ще намерите във видеото.