Преглед на печата с водещите на "Здравей, България" Христо Калоферов и Калина Крумова

За грандиозен скандал в прокуратурата заради прането на пари по САПАРД, съобщава вестник „Сега”. Прокурорът от Софийската апелативна прокуратура Стойчо Ненков е оттеглил пред Върховния касационен съд протеста срещу оправдателните присъди на Николов и Стойков. В същото време обаче той поддържа, че останалите четирима подсъдими, сред които съпругата на Николов, са виновни, съобщи временният главен прокурор Бойко Найденов. Според него това е остро нарушение на вътрешните правила в държавното обвинение.

Вицепремиерът Симеон Дянков ще координира организационно-техническата подготовка на националния референдум с въпроса „Да се развива ли ядрената енергетика в България чрез изграждане на ядрена електроцентрала?”, пише вестник „Монитор”. Финансовият министър трябва да изчисли колко ще струва провеждането на референдума, както и каква сума ще е нужна за предизборните предавания по БНТ и БНР.

Борисов сътвори ребус с транзитните такси от „Южен поток”, пише вестник Капитал. Въпросът ще получава ли България такси от преминаването на руския газопровод през територията й се заплете с интервюто на премиера пред „Файненшъл таймс”, публикувано в сряда. В него той защитава подписания миналата седмица от България договор за участие в проекта на „Газпром” с аргументите, че той има по-добри перспективи и ще донесе повече ползи на Европа от конкурентния проект на Брюксел - „Набуко”. Пред „Файненшъл таймс” обаче, Борисов на практика отрича тезата, че България ще изплаща с транзитните такси своя дял в строителството на газопровода. Той отново изрично е подчертал, че в българския участък няма да бъдат влагани държавни средства и гаранции, с което финансирането на българското участие се превръща в загадка. Как коментира тази тема за „Здравей, България” министър-председателят може да видите ТУК.

Подробности по тези теми, както и по останалите теми от прегледа на печата в "Здравей, България" - гледайте във видеото.