Стоян Иванов предлага и всеки българин да има правото да притежава оръжие

„Аз съм привърженик на смъртното наказание – предимно за случаи, свързани с наркотрафика, но и за много тежки престъпления с жертви и извършени по особено жесток начин”, заяви за „Здравей, България” независимия депутат Стоян Иванов.

Депутатът е убеден, че не бива да страдаме от криворазбрано съчувствие и толерантност, защото на първо място трябва да проявим съчувствие към жертвите на подобни престъпления.   

Според Стоян Иванов фактът, че едно наказание ще дойде, предпазва от престъпление. От друга страна, част от най-тежките престъпления ще намалеят, убеден е той.

Независимият депутат обясни, че той и Кирил Гумнеров учредили коалиция от отворен тип - "Не на ЕС".

На въпрос на водещите защо се обявява против членството на страната ни в ЕС, Иванов обясни, че Съюзът не е това, което е трябвало да бъде.

„Нали това трябваше да бъде съюз на свободни държави, които са обединени? Сега какво се получи – опит за свръхцентрализирана държава от типа на СССР с огромна чиновническа прослойка, която страхотно се сработва с олигархията, включително и с българската, а гражданите страдат”, обоснова се независимият депутат.

Стоян Иванов има и друго предложение - всеки българин трябва да има право да притежава оръжие.

„Сега бандитите имат оръжие и в повечето случаи напълно законно. Обикновените хора обаче много трудно се сдобиват с такова разрешително и ако решат да го използват, защитавайки семейството и дома си, попадат в много неприятна ситуация", обясни Стоян Иванов и даде пример с кражбите и нападенията по селата.

Целия разговор с независимия депутат гледайте във видеото.