Той подчерта, че инициативата за издигане на кандидатурата на Петър Стоянов била на СДС

Инициативата за издигане на кандидатурата на Петър Стоянов беше на СДС. Aз поисках среща с премиера Бойко Борисов. Чрез кандидатурата на Петър Стоянов ние направихме заявка не само за член на Конституционния съд, но и за председател на Конституционния съд”, уточни лидерът на СДС - Емил кабаиванов, по време на гостуването си във „Всяка неделя”.

„След два месеца ние ще имаме председател на Конституционния съд, свързан с левицата – това е съвсем ясно”, категорично заяви Кабаиванов и допълни, че БСП, Костов и няколко сини депутати положили усилия да омърсят средата около кандидатурата на Стоянов.

Лидерът на сините посочи, че от 2001 г. Иван Костов има желание СДС да не съществува и се аргументира така:

СДС е трън в очите на хората, които искат политиката да има договорки и пазарлъци. СДС няма да влезе в тях. В момента сме с по-малко обществено доверие, но пак сме честни, защото издигнахме кандидатурата на един безспорен демократ като Петър Стоянов, който наистина може да бъде обединител на дясното. Хора като Костов не могат да бъдат обединител на дясното.”

На въпрос на Кеворк Кеворкян кой докара СДС до това жалко положение, Кабаиванов обясни, че виновникът не е само един, но намекна, че става въпрос за един конкретен човек и хората около него.

Цялото интервю на Кеворк Кеворкян с Емил Кабаиванов гледайте във видеото.