За това предупредиха от Сдружението на автосервизите в София

Зимата идва с пълна сила, а следващата седмица синоптиците очакват и снеговалежи. Това е и основен повод шофьорите да помислят как да подготвят автомобилите си за зимните условия на пътя.

Едно от основните затруднения пред собствениците обаче си остава изборът на сервиз. Само в София автосервизите са над 1 000, изчисляват от браншовото сдружение.

„Предполагам, че легалните от тях са не повече от 500”, обясни пред Нова телевизия Димитър Димитров, член на Управителния съвет на Сдружението на автосервизите в София.

Според Александър Бъчваров, който е собственик на сервиз в София, около 30 до 50% от клиентите идват в сервиза му след извършен вече ремонт на друго място.

„Идват да отстраним пораженията, направени в някой нелегален сервиз. Така в най-добрия случай цената им излиза двойно, понякога и тройно”, обяснява Александър Бъчваров.

За да бъдат по-качествени и сигурни ремонтите, експертите препоръчват на шофьорите да си направят сервизна книжка, в която всяка смяна на част да бъде отбелязвана. Въпреки че някои сервизи се опитват сами да водят сервизни книжки на ремонтираните при тях автомобили, практиката се налага трудно.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си