Йоана Върбанова живее със 105 лева на месец заедно с трите си деца и моли за работа

„Обадиха ми се много добри хора, които ми помогнаха с обувки и топли дрехи за децата, за да ходят на училище. След това събрах една сума, с която платих тока на другата къща, зад тази, в която живеем, за да може децата да изкарат Коледа и Нова година с ток и да гледат телевизия. От една фирма ми донесоха 450 лв., с които купих дърва. И благодарение на тази добри хора, сега има с какво да се отопляваме”.


Това разказа Йоана Върбанова пред камерата на „Здравей, България”. За нея екипът на Нова ви разказа преди няколко месеца. Жената живее със 105 лева на месец заедно с трите си деца. Малко след излъчването на репортажа, зрителите на Нова помогнаха на това семейство.


Доходът от 105 лв месечно идва единствето от детските надбавки на сина и двете дъщери на Йоана. Тя взима тези пари едва от година, след като лъже социалните, че познава Бойко Борисов. В дома им няма ток. Семейството се топли на дърва, и то само когато има.


Сега, след доброволните дарения на хората, семейството вече има ток, дрехи и обувки. Но Йоана се оплака, че няма къде да ходи на работа, защото работодателите не я приемат.


Целия разговор може да гредате във видеото.


Репортер: Нина Димитрова