Премиерът отрече това да е тест за предстоящите избори...

Първият коментар на министър-председателя Бойко Борисов за начина, по който протече изборният ден беше – „Нещо предизвестено”.

„Българите за пореден път показаха своя нюх и усет и се убедиха, че това е нещо, което не заслужава тяхното внимание. Затова е и толкова ниска избирателната активност”, поясни Борисов.

Премиерът не пропусна да благодари на червения лидер Сергей Станишев:

„Още веднъж благодаря на Станишев, че освен че не подписа за „Белене” навремето, прояви характер, не се подаде на кръговете в БСП, които искаха да строят,с организирането на този референдум завинаги зачеркна проекта „Белене”, така че да не може повече да си помисли да говори на тази тема. Българите трябва да му благодарят, че прояви характер в тази посока.”

Според Борисов въпреки всичко е било хубаво, че се е провел референдум. Той отбеляза, че според него има много други теми, които не са толкова „експертни”, и по които е добре да се чуе гласът на хората в рамките на референдум.

Похарчихме много пари, знаейки, че избирателната активност ще е много ниска, че той ще се провали. Наясно бяха всички, които го правеха. Над 14-15 милиона ни струва това упражнение. Можеше да бъдат за майките, за детските градини тези пари, но така или иначе заминаха тези пари”, заяви Борисов.

Той отрече референдумът да е тест за предстоящите избори. Според Борисов единственият плюс от него е „да не се подпише повече за АЕЦ „Белене”.

Във връзка с критиките, че пътищата в страната не са добре почистени и по тази причина хората не са имали възможност да гласуват, Бойко Борисов беше категоричен, че пътищата са прекрасно почистени и посочи, че най-слабата избирателна активност е в най-добре почистените градове.

„Денят беше слънчев и приятен, всеки който иска да гласува е можел да го направи. Просто това беше безсмислено упражнение”, отбеляза премиерът.

Той заключи, че ГЕРБ подкрепят строежа на седми реактор в АЕЦ „Козлодуй”.

 

Гледайте повече във видеото.