Лидерът на левицата каза, че централата няма да струва нищо на държавата и на бюджета

Искам да благодаря на всички, които излязоха и гласуваха”, каза в предаването „Отговорът за АЕЦ” Сергей Станишев, лидер на БСП.

 

По думите му вече е ясно, че референдумът ще има пряк резултат, защото над 20% са взели участие в него. „При такъв резултат темата на подписката, която беше инициирана от гражданите, се връща за обсъждане в Народното събрание”, допълни той.

 

Станишев допълни още, че „това е и лична загуба за премиера Бойко Борисов”. Според него то0ва е победа на обществото над един авторитарен режим на управление.

 

На въпрос ще има ли АЕЦ „Белене” той отговори, че „най-важното е, че демокрацията е жива в България”. „Ще направим всичко да има АЕЦ „Белене”, категоричен беше лидерът на БСП.

 

На думите на Борисов, че „организирането на този референдум завинаги зачеркна проекта „Белене”, той отговори, че ако не се съобрази с волята на гражданите може само да продължи да губи. „Хората не следват неговите указания. Те добре разбират за какво гласуват и против какво гласуват”, отговори Станишев.

 

Лидерът на левицата каза още, че ако има АЕЦ „Белене”, той няма да струва нищо на държавата и на бюджета. „Лъжа е, че ако има „Белене” няма да има пенсии”, каза Станишев.