Това разказа отец Валтер, свещеник в католическия храм в Русе

Папа Бенедикт Папа XVI е опитал да подскаже, че има намерение да се оттегли още преди няколко години. Това разказа отец Валтер, свещеник в католическия храм в Русе.

Бенедикт XVI е 265 папа в историята на Римокатолическата църква.

Според отец Валтер не можем да говорим за папи справили се лошо, защото историята е изиграла роля в тяхното управление.

„Ако гледаме само тези 7 години, за някои хора изглежда, че нищо не е направил. Трябва да разгледаме папа Бенедикт XVI, когато беше кардинал Ратцингер и хората не знаят, че това, което беше велико в Йоан Павел II, много често идва от самия кардинал Ратцингер. Той беше първия съветник в историята на понтификата на Йоан Павел II, този, който беше по-близо до него и също този, който беше за защитата на истинската вяра в католическата църква”, разказва отец Валтер Горра.

Отецът е сигурен, че външен натиск за решението на Бенедикт XVI няма.

Шест са папите отказали се от постовете си. Един от тях е Бенедикт IX, известен като един от най-позорните папи, които църквата някога е виждала, защото е продал правата си на своя кръстник – свещеника Йоан Грациан, тъй като възнамерявал да се ожени.

Грациан, управлявал за кратко под името Григорий VI. Останалите слезли от трона са Григорий XII,  Пий VII и Пий XII, като всичките те са с потресаващи истории.

Повече по темата гледайте във видеото